Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.02.2023 17:23 - Това може да се случи само в Русия!
Автор: obses Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1246 Коментари: 2 Гласове:
8


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Бизнесменът от Санкт Петербург
На видеоклип от 2018 г. се вижда как крупният търговец на недвижими имоти Александър Тютин от Санкт Петербург, който малко преди това е арестуван, е ударен по главата и омазан с кал.


Жертвата и поръчителят се познават от края на 90-те години на миналия век и през 2001 г. създават съвместна строителна фирма "Троицки дом-2". Зейналов е управител, а Тютин, като шеф на филиала на Федералния център за лицензиране към Държавния комитет по строителство на Русия, участва в "осигуряването" на държавни поръчки.

През 2002 г. обаче двамата се скарват и разделят бизнеса си. В резултат на това Зейналов получава фирмата и съдейства за уволнението на Тютин.

Тогава той решава да си отмъсти така, че дори родителите на бившия му партньор да страдат. Дълго време търси човек, който да се съгласи да убие деца. Накрая успява да наеме бившия служител на фирмата си Александър Зотов, който е лежал в затвора за кражба. Зотов се е бил в Чечения и умее да борави с оръжие.

Около шест месеца след убийството на семейство Зейналови Зотов убива друг човек в пиянска свада. След като попада в затвора, се свързва с Тютин и му напомня за кървавата им връзка, като настоява периодично да внася пари в банкова сметка, за да улесни живота му. Бизнесменът прави това до предсрочното освобождаване на Зотов през 2011 г.

След разкриването на петорното убийство съдебните заседатели осъждат Зотов на 19 г. затвор, а Тютин на 23 години. Което означава, че би трябвало да излезе на свобода през 2040 г.

Спасен от "Вагнер"
Но благодарение на войната в Украйна и на Евгений Пригожин Тютин е освободен от затвора в Карелия през лятото на 2022 г., тоест 18 години по-рано.

По информация на вестник "Фонтанка" той е изпратен първо в руския град Ростов, а след това в Украйна като боец на "Вагнер". Твърди се, че е служил там по шестмесечен договор, какъвто всички наемници сключват, без право да го прекратят. Въпреки това, още преди изтичането му, Тютин се завръща благополучно в Санкт Петербург. След което дори заминава в чужбина при новата си съпруга.

С какво се е занимавал Тютин в Украйна не е ясно. Самият Пригожин, който често разпространява невярна информация, казва в Telegram:

"На 6 ноември 2022 г. офицерът Тютин А. Н. изпълни задачата да щурмува крепост на Въоръжените сили на Украйна. По време на битката пръв открива маскирана вражеска позиция, проявявайки смелост и използвайки тактическа маневра, унищожава вражеския наблюдателен пост и картечница с целенасочени изстрели от гранатомет GM-94".

От същия "доклад" следва, че Тютин сам е прикрил атаката на щурмовата група и лично е унищожил седем украински войници. След това затворникът е награден с медал за храброст.

Александър Тютин е на 66 години. През април 2022 г., т.е. няколко месеца преди затворникът да замине за Ростов, съдът разглежда жалба срещу присъдата му, която е публична. В нея той се оплаква, че наказанието му е несправедливо, тъй като "с оглед на възрастта и здравословното му състояние има основания присъдата му да се счита за доживотна". В същото време, докато се притеснява за здравето си, 66-годишният бизнесмен доброволно отива в месомелачката на фронта, според шефа му убива седем украински войници и се връща невредим.

"И преди е имало доста странни истории. Не мога да потвърдя или отрека версиите си, но хора на високи позиции в престъпната йерархия отиват на фронта, а след това ги погребват в затворени ковчези. Може и да е така, но изглежда меко казано много странно", казва адвокат Леонид Абгаджава, който подозира, че смъртта им е била инсценирана, още преди да започне помилването на затворниците.

Вече има и нови съмнения, които повдигат въпроса дали Тютин изобщо се е бил на фронта и дали просто не е дал много пари, с които да се откупи.

Руското издание 47news нарича Тютин милионер. По време на ареста той има бизнес - агенцията за недвижими имоти "Троицки мост". Притежава и лични апартаменти в Санкт Петербург.

Не е само Тютин
Пригожин може да създаде схема за печелене на пари чрез набиране на руски затворници за войната в Украйна, казва военният анализатор Иван Матвеев. В профила си в Twitter той допуска, че осъдените с добри доходи могат да плащат, за да бъдат уж изпратени на война. Според него такива хора не се бият, а седят в тила до изтичане на договора, след което са освободени безопасно.

„Почти съм сигурен, че места във "Вагнер“ се продават на онези затворници, които могат да си платят. Те не се изпращат на фронтовата линия, седят в окопа шест месеца и спокойно излизат на свобода“, добави Матвеев.

По-бедните не могат да си позволят този лукс. Медиите вече установиха няколко души, извършили тежки престъпления, които са помилвани благодарение на реална служба във "Вагнер". Например 34-годишният Анатолий Салмин, който се ръкува с Пригожин пред камерата, е обвинен в редица престъпления, включително убийство. Когато е нает, той лежи в затвора за кражба.

Той излежава две доживотни присъди за убийствата на поне 80 жени и момичета, извършени между 1992 и 2010 г. в гористи местности около Ангарск - град в източен Сибир. Жертвите са между 16 и 40-годишни.

Пред "Вестите на Иркутск" 58-годишният Попков, наричан още Върколака, каза, че не знае дали ще му бъде предложена такава възможност, но че е готов да се сражава. Масовият убиец обаче уточни, че има претенции - ако го вземат на фронта, да е напролет, защото студовете му се отразяват зле.

До 1998 г. Ангарския маниак работи като милиционер и извършва повечето убийства в униформа (убива включително и свой колега). По-късно напуска милицията и става охранител. Спира убийствата си, защото става импотентен заради нелекувано венерическо заболяване. След като през 2012 г. е разкрит и задържан, благодарение на ДНК тест, казва, че е „искал да прочисти улиците от проститутки“.

По брой на доказаните убийства той надминава известния Андрей Чикатило, който си признава за 56 изнасилвания и убийства на деца от 1978 до 1990 г., а в съда са доказани 43.



Гласувай:
8



1. obses - Та както казах: Това се случва само в Русия!
06.02.2023 17:26
Това масови убийци, изнасилвачи, наркодилъри не само да бъдат освобождавани от затвора, а да бъдат награждавани дори с ордени и медали и да се превръщат в герои на една нация!
Да Ви е честито, Русия! А и на Вас, русороби!


И една радостна новина от САЩ:
Американската компания General Dynamics ще започне производството на нови танкове Abrams за Украйна, съобщи Financial Times. Подчертава се, че заводът на компанията в Лима (Охайо) произвежда около 12 танка на месец. Според изданието General Dynamics в момента очаква насоки дали да даде приоритет на Украйна пред други поръчки.

По 12 танка месечно! Представяте ли си?
Това е по танк за 2 дни и половина!
А в Русийката си нямат дори боя за Ладите! :):)
цитирай
2. vencivaleri1951 - Ако е истина е безобразие!
06.02.2023 17:46
Не е обаче прецедент и не само в Русия

Лъки лучано с доживотна присъда за поредица от състави по НПК и с висящ състав
и възможна смъртна присъда е освободен след преговори между него и командир от военното разузнаване, вицепрезидент и военен министър. Дговарят се Лучано да бъде освободен, но без право да се върне в САЩ/живее впоследствие в Италия и Куба-умира от ест смърт в Сицилия", а от своя страна Лучано да активизира Сицилианската мафия, та при дебаркирането на янките в Сицилия, мафиотите да блокират италианските въоръжени сили там, че да бъдат жертвите сведени до минимум. Мафиотите ликвидират малкото немско подразделение там и успяват да уговорят италианското командване да се предадат войсковите части.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: obses
Категория: Лични дневници
Прочетен: 498772
Постинги: 320
Коментари: 906
Гласове: 1670
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031