Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.02.2023 08:01 - © Политиците като мърморещи старчета
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 1152 Коментари: 10 Гласове:
8

Последна промяна: 01.02.2023 08:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
01.02.2023г.

     При Лапацалото в неделя беше неглупавият социалдемократ Сергей Станишев.
"Тогава именно стана още едно събитие. Социалдемократът Кнор срещна на някакво събрание в Хамбург социалдемократа Коен и го натовари с доставката на тютюн от България. На какво се дължеше доверието? Гледайки умните иронични очи на Коен, Борис съзна, че социалдемокрацията беше нова форма на древното изкуство да се управлява светът чрез пари", разказва писателят Димитър Димов в романа си "Тютюн".
А в политиката социалдемократите са най–мръсните и подли политици. Това то доказва предателството на социалдемократическия Втори интернационал към интересите на европейския пролетариат с подкрепата си на Първата световна война. Съвременен пример за подъл социалдемократ е обиденият Вурст – канцлерът Олаф Шолц.
"През 1975 година, като гимназист, Шолц става член на "Jusos", младежката организация на SPD. От 1982 до 1988 година той е заместник федерален председател на "Jusos", а от 1987 до 1989 година също вицепрезидент на Международния съюз на социалистическата младеж. През това време той подкрепя Freudenberger Kreis (марксисткото стамокапско крило на университетските групи "Jusos"), както и списанието spw, в което пише статии, насърчаващи "преодоляването на капиталистическата икономика". В него Шолц критикува "агресивно–империалистическото НАТО", Федералната република като "европейската крепост на големия бизнес" и социално–либералната коалиция, която поставя "голото задържане на властта над всяка форма на съществен дебат.
Документите на ЩАЗИ показват, че Шолц, като заместник федерален председател на "Jusos", е поддържал близки отношения с източногермански служители. В тази функция Шолц посещава ГДР девет пъти между 1983 и 1988 година, провежда политически разговори там, появява се като оратор на публични събития и участва в "Международен младежки лагер", организиран от SED / FDJ. На 4 януари 1984 година Шолц пътува до ГДР с делегация на "Jusos", където са приети от Егон Кренц, секретар на Централния комитет на SED, и Херберт Хабер, ръководител на Централния комитет и по–късно член на Политбюро на SED. В последния ден от това пътуване делегацията на "Jusos" провежда среща в Института за международна политика и икономика. Според доклада за тази среща Jusos "не са задавали никакви провокативни въпроси" по това време, а по–скоро са заявили, че образът на ГДР в западногерманските медии трябва да стане по–положителен. През 1987 година, като заместник на "Jusos", Шолц се застъпва за споразумения за разоръжаване на мирен митинг на FDJ във Витенберг. През 1988 година делегация на "Jusos", водена от Шолц, уверява своите партньори от младежката организация на ГДР FDJ, "че истинските врагове на мира (…) се намират във военно–промишления комплекс на САЩ" и във "фракцията на стоманените каски" на партиите на Съюза. SED смята Шолц за важен съюзник в борбата срещу НАТО", пише в биографията му в Уикипедията.
Е, в какво се е превърнал днес борецът срещу "агресивно–империалистическото НАТО" и "военно–промишления комплекс на САЩ"? – В слуга на глобалния финансов капитал и военното му острие сатаНАТО. В предател на интересите на германския народ.
Като председател на БСП Станишев състави правителствена коалиция с буржоазните партии НДСВ и ДПС и като министър–председател въведе порочния "плосък" подоходен данък.
Най–разпространената глупост, която политиците и най–много българските изричат е : "Трябва да се обединим … Дайте да се обединим … и прочие призиви за тъпо обединение".
"Трябва това [увеличаването на раждаемостта] да бъде хоризонтална политика минаваща през всичко … партиите трябва да имат ясна позиция … нещо трябва да се промени … Защото една държава, общество, да върви напред, трябва здрав десен крак, здрав ляв, и сменяйки се, спорейки, да се движи … трябва да променим … трябва да намерят решение … трябва да има много сериозен разговор … трябва да има екип от хора … трябва просто … трябва да видя, че има екип и желание да се свърши работа … ние трябва да станем член на Еврозоната … България трябва да стане член на Еврозоната и трябва да бъде подготвена добре … трябва да се осъзнаят … някой трябва да започне … трябва да се намери кураж … трябва да намерим вътрешни сили за промени … трябва да направят за следващите избори много ясни преценки за бъдещето на страната и да натоварят политиците с отговорността, която трябва да носят", разправя Станишев при Лапацалото.
Това трябва, онова трябва.
Преди време писах постинг за Лех Валенса (08.06.2022 07:01 – © Истините и глупостите на един политически труп). И той – "трябва, трябва" – осем пъти в цитатите.
За думата "трябва" Българският тълковен речник казва : "нужно е, налага се, уместно е, необходимо е, изисква се, има нужда, задължително е, наложително е, редно е, изисква се".
От синонимите се разбира, че думата "трябва" е свързана с предстоящо действие. Само че от устата на политиците това "трябва" звучи като препоръка, съвет към другите, което е смешно.
Политиците харесват да казват на другите, какво да се прави, особено когато са в опозиция.
Случи ли им се да управляват, забравят за знанията си и следват указанията на амбасадата.
Това "трябва да променим" се родее със станалото нарицателно "Другари, дайте да дадем!".
А относно разсъждението на Станишев "Защото една държава, общество, да върви напред, трябва здрав десен крак, здрав ляв, и сменяйки се, спорейки, да се движи", следва да се каже, че краката не спорят. Краката се командват от мозъка, който е един, макар да има две полукълба – ляво и дясно, връзката между които не е като при краката.
Мисленето на социалдемократа не допуска експроприацията и национализацията на капитала. В неговата представа и политическа схема социалистите ще се борят вечно срещу капитала за социални придобивки за хората на наемния труд, но не посягат радикално върху буржоазната собственост. За да се движела държавата, трябва да има десен и ляв крак. Звучи достоверно и  особено ефектно. Но за плоските мозъци. Наистина борбата между противоположностите, включително между дясното и лявото, движи развитието на нещата и процесите към новото.
Само че социалдемократите водят борбата по правилата на буржоазията и на нейното игрище.
Те още през 1914–та година продадоха на капитала мача между пролетариата и буржоазията.
За днешният български социалдемократ Станишев членството в НАТО и Евроколхоза е свещено и неприкосновено. За него то е над националните интереси. Нали е евродупедат.
Нещо повече. Според него "ние трябва да станем член на Еврозоната … за да бъде завършена европейската интеграция на България". Виждаме фанатична преданост към евроценностите.

https://chitanka.info/text/5799-tjutjun/6#textstart
https://de.wikipedia.org/wiki/Olaf_Scholz
https://bnt.bg/news/sergei-stanishev-partiite-da-oberat-ezika-i-da-sprat-da-se-zamervat-sas-signali-v336792-314443news.html
https://kvg55.blog.bg/zabavlenie/2022/06/08/istinite-i-glupostite-na-edin-politicheski-trup.1821444




Гласувай:
8


Вълнообразно


1. iw69 - Социалдемократите
01.02.2023 08:14
винаги са били едни от най-големите предатели...
цитирай
2. nedovolen - Думичката "трябва" ...
01.02.2023 08:19
Думичката "трябва" отдавна съм я изхвърлил от речника си. На мен може да ми трябва, пък на теб не /не лично/.
Политиците не са ми приоритет, ни старчета, ни бебета.
:)))
цитирай
3. kvg55 - До 1. iw69
01.02.2023 08:23
Широканци, ветропоказатели.
цитирай
4. kvg55 - До 2. nedovolen
01.02.2023 08:26
Ти сигурно не ходиш и до изборните урни?
А бебетата, както и старците, се нуждаят от грижи.
А политиците обикновено се държат като деца.
цитирай
5. emelika - Ако така повърхностно ще се сравнява
01.02.2023 11:58
човешката биология с политическото управление на страната, предлагам да изберем друг орган - сърцето вместо краката. Там важи законът на Старлинг - или всичко или нищо. И още, импулсите за работата му се зараждат вътре в него - не чакат външно въздействие. Още много физиолого-анатомични идей могат да се вземат и приложат към обществото от този уникален орган и то успешно. Нека политиците бъдат сърцето, а не краката или отделителната система - разбрано и притъкмено както почти буквално, така и преносно. Ако ще градим архитектурата на обществото, стъпили на биологията, първо да вникнем в законите й по примера на Айфел, щателно проучил житеното стъбло и устойчивостта му на стихите, преди да конструира всеизвестната кула. Но в биологията всичко е замислено подрено. При нас важи правилото на стихийността. На където духа властния вятър, натам търчим. Как ли пък не да му се изрепчим.
цитирай
6. kvg55 - До 5. emelika
01.02.2023 12:21
Много си права, макар че сърцето е лош съветник.
А у нас политиците са търбухът на обществото.
цитирай
7. nedovolen - Ти сигурно не ходиш и до изборните ...
01.02.2023 12:21
kvg55 написа:
Ти сигурно не ходиш и до изборните урни?
А бебетата, както и старците, се нуждаят от грижи.
А политиците обикновено се държат като деца.


Аз до фурната не ходя, ти питаш за урната.
Всичко си правя сам.
За урнаджиите многократно съм казвал, че са "камикадзета", гласуват и "загиват". И пак и пак...
:)))
цитирай
8. kvg55 - До 7. nedovolen
01.02.2023 12:52
Върнал си се към здравия бит на нашите прадеди, което е похвално.
Аз заварих и имам спомени от този бит – правенето на сапун, преденето, сноването, тъкането, сланината в качето, туршията в делвата, пестила, ошафа, качамака и прочие.
Аба и гайтани тъчеш ли?
цитирай
9. nedovolen - К8
01.02.2023 15:10
К сожалению, абите и гайтаните само ги гледам по тубите.
За другите, в основни линии си прав.
Днес е Трифон зарезан. Аз го празнувам по новому/заради приятели/ и по старому, сам.
Какво да правим, вселили са се европйскоатлантически ценности.
Дано за следващия съм ги изцерил.
:)))
цитирай
10. kvg55 - До 9. nedovolen
01.02.2023 16:24
Бягам от евроатлантическите ценности като дявол от тамян.
Върло недолюбвам Валентинов ден, Хелоуин, ден да бащата, ден на благодарността и прочие натрапени ни празници.
Имам си именници Димитринка и Георги, уважавам си Осми март, Първи май, Денят на писмеността и просветата, Девети септември, Седми ноември.
Днеска специално си купих бутилка мавруд.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5757000
Постинги: 2808
Коментари: 25799
Гласове: 34181
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031