Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.03.2022 11:12 - Завещанието На Петър Велики
Автор: hisazul Категория: Политика   
Прочетен: 1228 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Нациите са като децата – това, което им запечаташ в главите до седем години, си седи запечатано там за цял живот. За руската нация този печат е завещанието на Петър Велики (1672-1725), което казват е запазено и днес като част от архива на династията Романови  в двореца Петерхов близо до Петербург. За други това е фалшификат от времето на Наполеон. Фалшификат или не,  ако читателят намери съвпадения между завещанието и действията на следващите руски монарси и болшевики, то това е защото изглежда, че те всички  усърдно са следвали тия завети.  

                                                                          ----------------------------

Към бъдещите наследници на Русия.

Всевишния, на когото дължим живота си и нашия трон и след като той ни посвети в желанията и намеренията си и ни отдаде цялата си помощ, ни позволява да погледнем на Русия като на избрана да установи своята власт върху цяла Европа. Тази идея се основава на факта, че всички нации в тая част на света се придвижват бързо към състояние на разпадане.

От тук е ясно, че те могат да бъдат лесно завладяни от нова раса, когато тя се сдобие с нужната власт и сила. Ние гледаме на нашето нахлуване на Запад и на Изток като Божие Провидение, което вече възроди Римската империя от нахлуването на варварите.

Движението на хора от Севера е както наводненията на Нил, който сезонно обогатява водите на горещите египетски равнини. Ние намерихме Русия като малка река, но я напускаме като огромна река. Нашите наследници ще направят от нея океан, определен да натори цяла Европа. На тях ние оставяме нашите завещания:

1. Да поддържат руската нация в постоянна бойна готовност, за да има винаги добри войници. Мир трябва да бъде допуснат само за да се възстановят финансите. Да се набира армията за най-подходящия момент за нападение. Така мирът ще помогне за успеха на вашите военни планове, както и войната ще донесе мира, чрез който ще се постигне уголемяването и просперитета на Русия.

2. Привличайте към себе си с всички средства военни специалисти от всички цивилизовани нации в Европа по време на война и образовани мъже по време на мир, така че Русия да печели от предимствата на други нации.

3. Участвайте активно в делата на Европа и специално на Германия, която като най-близка заслужава най-главното внимание.

4. Да се раздели Полша като се поддържат постоянни безредици и завист между самите поляци. Купете нейните управители със злато; налагайте влияние и корумпирайте парламента, за да имате думата при избирането на кралете. Създавайте свои протежета и ги защитавайте; ако съседни страни се противопоставят, преодолявайте трудностите като раздухвате разногласия в техните страни.

5. Вземете всичко, което можете от Швеция, но за да постигнете това я изолирайте от Дания и обратно. Обръщайте особено внимание на завистта между тях.

6. Умножавайте браковете между руски принцове и германски принцеси; създавайте общи интереси и чрез увеличаване на влиянието  приобщете Германия към нашата кауза.

7. Стремете се към съюзничество с Англия чрез нашата търговия, тъй като тази страна е много полезна за развитието на нашата военна и търговска флота, както и за размяната на тяхно злато за наши селско-стопански продукти; поддържайте постоянни връзки с нейните търговци и моряци, за да могат нашите да придобият опит в търговията и в мореплаването.

8. Постоянно разширявайте границите по бреговете на Балтика и Черно Море.

9. Направете всичко възможно, за да се приближите до Константинопол и Индия и помнете, че който владее тези страни е истинския господар на света. Поддържайте постоянни войни с Турция и Персия. Установете морски бази в Черно море и постепенно  завладявайте това море и Балтика. Това е важно за успеха на всички наши планове. Подгответе падането на Персия, за да излезете на Персийския залив. Подновете колкото може повече търговията с Ливан чрез Сирия, за да можете да стигнете до Индия. Когато стъпите там вече няма да имате нужда от английското злато.

10. Усърдно търсете съюзничеството на Австрия. Накарайте я да вярва, че вие ще я подкрепите в плановете й за надмощие над Германия, но тайно раздухвайте завистта на други кралства срещу нея по такъв начин, че те самите да търсят помощта на Русия; за всяко от тези кралства осигурявайте протекция, което ще ви отвори пътя към контрола над тях.

11. Накарайте Австрия да изгони турците от Европа и успокойте завистта й като й предложите част от вашите завоевания, които после щи си вземете обратно.

12. На всяка цена привлечете гръцките схизматици, чието влияние се разпростира чак до Полша и Унгария; бъдете тяхна подкрепа и помощ чрез управление от свещеници, за да постигнете вселенска власт над тях – по тоя начин ще имате много приятели и сред враговете си.

13. Швеция разпокъсана, Персия завладяна, Полша подчинена, Турция бита, нашите армии единни, Черно море и Балтика пазено от нашата флота – подгответе отделно и тайно първо двореца във Версай, после Виена, да владеят заедно с Русия тая световна империя. Ако един от тях приеме, подклаждайте амбицията му със съответната близост и любов, а след това ги вкарайте във война един срещу друг. Резултатът не може да бъде по-ясен – Русия ще притежава целия Изток и огромна част от Европа.

14. Ако и двата отхвърлят предложението на Русия (което е невъзможно), раздухайте вражда помежду им, за да се самоунищожат. Ползата за Русия в този решителен момент ще бъде да нахлуе в Германия с предварително организирана армия. В същото време две флоти пълни с войска да завземат Балтика и Черно Море като държат в шах Франция срещу Германия. Веднъж завладяни, Европа ще беде вкарана в нашия ярем.

Така Европа ще бъде подчинена.




Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: hisazul
Категория: Политика
Прочетен: 339636
Постинги: 516
Коментари: 129
Гласове: 165
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930